標題: [討論] 覺唔覺sherman而家d plug歌.. [打印本頁]

作者: Victor    時間: 2009-3-24 14:31     標題: 覺唔覺sherman而家d plug歌..

我係coolman forum睇到有人個site係呢個forum所以過咗黎,,
3 W4 f! Z3 z* G! @. qSherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇其實一直以黎我都有留意開漫既tracklist..可以講都算欣賞佢..
1 a) T% g- S( `/ k7 w. V2 A: `: N之前佢keep住走自己既跳舞快歌路綫,,我都幾buy..而且都好多人buy..forum.chungsherman.com- t% j) V: j* F  w4 r4 u
但係由<野百合>開始..一路都係plug慢歌.." m# {" `, F) [9 X  [0 W/ X
甚至plug到<唱旺09>,,
/ I5 Y; B! |9 B2 wforum.chungsherman.com睇住呢D情况,,我對sherman真係有少少失望..
% U- h$ g. E  b9 v6 N8 @特別對EEG失望..咁樣糟蹋咗一個咁好既歌手,,=3=1 v) `1 e$ H$ e. ~1 r
開始其實出<高手過招>係好多人都唔buy漫,,. z5 O7 i4 v+ P% G
但出<好好擁抱>之後多人認識咗,又多人話佢令女..Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇+ |& g$ I% \/ C/ g3 `7 F* U6 O; r5 d, h" l
到咗今日,,sherman依然係徘徊係中下層次階段 .
8 y0 c+ e4 d& P9 h1 I/ `! w我其實唔明點解EEG要focus sherman係呢個pop market上,,* p! ^0 E% R2 i  c# e; s, g4 S( ?" V  U
真係唔知下一步要點走..$ z8 f& Q! I# Y* f( I; G
好想要翻07年乖女仔鍾舒漫!!
作者: rickyka    時間: 2009-3-24 16:28

可能EEG 想sher唱多d 吾同既歌 8 t. ~- D: I5 U  k$ |
睇下大家既反應...
. ]! }0 ?9 K4 f3 X1 \: x/ o9 ?其實我都鍾意 sher 係快歌路綫發展 # o7 g% E7 i  b4 i
吾知大家點呢?
作者: peg    時間: 2009-3-24 16:50

句句入肉
' F" K6 h, b3 d4 Z4 w& d- e其實我一向都係鍾意有 stylish 既 Sherman
0 F& Z3 ^* x/ m6 v# C( d好似 Kay 咁  由非主流路綫走入主流路綫
$ ~9 {6 D8 f  t$ `# y* X
# c+ B5 w3 N/ m( L而家感覺上 EEG 好似將 Sherman 同 Vincy 調轉咁Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇0 b( d( w' r) d9 F/ u- f
plug 開快歌既變咗 plug 慢歌
3 @1 R; P7 m" I0 L2 S% Qforum.chungsherman.com不過 focus 翻個 market 都唔係唔好既4 P8 _+ {* x) G" T. j
但唔好好似今次咁過火囖
作者: nganying    時間: 2009-3-24 17:03

我覺得間唔中plug下慢歌都okay既 但咁又唔好唔plug快歌囉
3 ^0 e7 T! r( \2 EThunder入面 我好鐘意八十誡同細細粒 我覺得好好囉 哩兩隻6 U# i( ]# `' h5 X. L' @
但EEG又唔plug快歌 Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇/ v/ l% C! v/ F
雖然係plug左好多慢歌 但紅磚同野百合都好入耳
, ^& p+ N+ K( ^# X6 W3 zSherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇慢歌得黎都接受到啊ma 1 P, v7 G  X' Q0 j% a$ u
Best time就因為歌詞而遜色左少少咁喇
$ r/ B' i+ M! eforum.chungsherman.com我覺得下一隻碟應該快歌多過慢歌囉 咁睇法2 X9 a1 h4 m+ b+ W$ G+ R- J- c1 }
但d人好似唔多buy本地既快歌market咁 ! p4 d4 u  z( g+ l/ x& K
搞到自己好似有少少自相予盾咁 唉 一言難盡!!
) W. @8 ]1 d9 O% f: S# c- j
! g& q" g* \: R: b: g0 r[ 本帖最後由 nganying 於 2009-3-24 17:08 編輯 ]
作者: ah琪:)    時間: 2009-3-24 18:02

sherman始終唱快歌好d.5 x: V: B: G  E+ M- N  Z6 t3 H9 _
我覺得唱咁多隻慢歌.: y& q$ J/ r+ }: a1 n
出面d人未必會中2人-_-''
. T! C! _& y8 s6 g. d' i好可惜.eeg始終覺得一直plug快歌既話.
+ r$ p% [5 L3 v7 f; L; W& lforum.chungsherman.comsherman就會好快out-,-
作者: 邦邦=]    時間: 2009-3-24 20:25

我一開頭跟sherman' z2 \' [, b1 Z: M, _
都係鍾意佢跳舞唱快歌..
) x( ]+ z5 g4 R$ c+ N5 s+ Re+雖然唔會因慢歌走...forum.chungsherman.com" T+ y8 N* o" S. u# l! O6 r0 C
但係都唔想佢係咁唱慢歌
作者: 趣    時間: 2009-3-24 21:53

揀歌揀錯曬啦
$ X% e: N! z7 S: d# i8 F# j如果真系plug慢歌,分手的記憶、眼睛不說謊都話好啲,野百合雖然系好聽又有意義,不過真系幾悶下( y. q1 u4 S8 \5 k' q4 d5 y/ f
至於best time簡直就系敗筆.首先系改編歌,難免會同原唱比較,雖然Sherman唱得唔差,但Leona話曬都系X Factory出身,賣弄唱功自然少不免,唱已經給比下去.加上啲歌詞...唉真系輸曬
4 e$ ?2 w# J: \; ]0 \4 Q80誡好多人贊,但呢類特別得嚟又多人中意嘅歌居然唔plug,side曬
作者: 2310-ken    時間: 2009-3-25 00:28

依家仲係慢歌帶緊個市場
5 x$ ?( X6 i7 Z4 b5 X2 U好難唔會plug慢歌
5 P# a, W4 j* i/ }% t% C4 `6 a比較LEI 3 隻碟
/ }( {% U- w8 ^& h" ]) e( nSherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇最新果隻應該最賣得
& T" z  G: F8 y5 m因為佢既慢歌今次做得好好' a$ _8 R8 Z1 ]4 \
好多人因為慢歌而買隻碟
1 }$ w$ K7 j+ A' `0 ]3 ^Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇大部份人鐘意sherman既快歌
/ p' y2 w1 |. Z3 {5 e' Pforum.chungsherman.com但係仲有另一大部份人鐘意慢歌; H# {6 k8 Z7 S, A2 B3 v, E& h7 b
鐘意慢歌既人一定比快歌多好多) y; Y+ i" [6 z1 J9 M
你鐘意乖女仔隻碟Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇5 b8 V+ K0 G/ A/ M7 @3 t! E2 _+ n# K
但係如果係街到搵10個人去問lei隻碟邊首最好聽
. q3 K; l8 B: ]3 I5 U* ]好好擁抱應該係第1位
/ `+ D& @2 @4 H. Q% D* ^( jforum.chungsherman.com所以慢歌真係不能沒有Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇  ?  \9 T/ @! j# Q# i
至於plug歌既forum.chungsherman.com$ H) ]& ^7 Q4 `0 X
有時都係公司話事. i" O8 M6 B& a' x
仲有plug快歌真係好冒險
( g8 n8 b% J, {, E3 g你可唔可以保證到紅爆個K場?! ~' N4 N- b5 u8 @0 S& g9 Y
年紀大少少既人係唔係接受到?
! f" C' U0 y4 FSherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇佢既歌算平均嫁啦' z  g( |4 B. Z9 g, w
各有一半
3 H# \. ?& s6 G7 u不過我都明快歌係SHERMAN既特點之一/ ?' p% e& `8 T, R4 p& D
希望SHERMAN真係唔好放棄forum.chungsherman.com" m- \7 |: R* b0 w& k* T
forum.chungsherman.com0 I# E- k% j! D2 L4 C
作者: RULE    時間: 2009-3-25 13:03

我又唔係咁認爲,,
4 A. @. }" H4 n( M6 K3 X* `% ]SHERMAN D慢歌都幾好啊..forum.chungsherman.com, j. |' h- v' h0 A
野百合咁有意義,,好過之前啊D 高手過招,Let's pop;; O" N# K4 m$ c: C

1 ?8 K' Q- d4 C/ `不過我覺得呢,, 都係希望SHER好似Kay咁有首<囍帖街>..% v3 N1 L8 b, R; A( ]
搵翻D勁人幫sher作曲``forum.chungsherman.com$ \" c: J" Z' l. T+ Y6 R
而加作黎作去都係啊幾個;, m2 E( W0 Q/ g; s
慢歌都要力求甞新噶``
- s; l5 x! K) T3 C$ T. _/ B唱翻D入耳D既,好似<好好擁抱>咁..  h/ w$ K$ ?& |0 o

" v4 `( O& k/ j- g, g3 }0 l[ 本帖最後由 RULE 於 2009-3-25 13:05 編輯 ]
作者: 苑萌    時間: 2009-3-25 13:53

引用:
原帖由 於 2009-3-24 21:53 發表
: T0 O, h5 q' W% ]$ N揀歌揀錯曬啦
  M' D4 ~) [8 F1 m) u如果真系plug慢歌,分手的記憶、眼睛不說謊都話好啲,野百合雖然系好聽又有意義,不過真系幾悶下
5 R' Q5 G: Q8 ]4 W, f至於best time簡直就系敗筆.首先系改編歌,難免會同原唱比較,雖然Sherman唱得唔差,但Leona話曬都系 ...
! k, |' ~# x* C; V% e+ z我個fd刀話係!!佢話鍾舒漫手手歌刀好聽但係野百合就唔係好掂!!!
作者: nganying    時間: 2009-3-25 17:50     標題: 回復 10S 的帖子

下= =''野百合都話唔掂 依加d人真係唔多鐘意咁多抒情既歌(唔係愛情個d) 唉!
作者: Kim    時間: 2009-3-25 19:58

引用:
原帖由 nganying 於 2009-3-25 17:50 發表 % k1 R3 U' P& l" {- U9 c- ?
下= =''野百合都話唔掂 依加d人真係唔多鐘意咁多抒情既歌(唔係愛情個d) 唉!
+ E+ o9 ?$ }1 k$ k: ~7 V. ~4 `
野百合係sherman演釋得最好既慢歌
1 m9 x7 a& ^, {; w& }- M聽E首歌果陣 覺得sherman唱慢歌既技巧進步左
2 Y9 j8 x* P/ P. V+ ~* l4 [! E, sforum.chungsherman.com冇以前咁作狀同比人感覺把聲放輕左 柔和左 冇以前把聲咁硬- ^( ]; H! R+ ^
p.s.<thunder Patry>同<乖女仔>既慢歌好過<castle>好多
8 b8 }0 w& b3 H1 D<castle>既慢歌比我感覺係好馬虎  好趕住出碟
作者: peg    時間: 2009-3-25 20:03

引用:
原帖由 RULE 於 2009-3-25 13:03 發表 - ?- D4 v" A2 v% {* i
我又唔係咁認爲,,
( L# [% n. J3 H2 o5 d  \7 I0 xforum.chungsherman.comSHERMAN D慢歌都幾好啊..* k, B5 A: b  m  X
野百合咁有意義,,好過之前啊D 高手過招,Let's pop;
5 M6 A/ p2 u- _: C+ b7 J: y
5 @8 K4 g8 }, f7 g. Q不過我覺得呢,, 都係希望SHER好似Kay咁有首..
% i8 |* P6 d" s" t+ I搵翻D勁人幫sher作曲``" j/ W. I6 s; n, G% J
而加作黎作去都係啊幾個;
7 w, Q3 T6 J+ _9 [4 s; I0 L慢歌都要 ...
' j# @0 L- `" P# D
Sherman 仲未唱到自己出黎
, ^/ n4 o* Y2 u. c3 [1 `, _好難會有類似 Eric Kwok 呢類人幫佢作曲
  K5 u8 s( T5 v) F, J, A( T我都希望 Sherman 每一隻碟都可以有 Hanjin 既作品
8 ^/ D/ o) m" ?% o6 j" E成爲 Sherman 既必殺技都好, G! V# [- d# M% @
不過今次呢隻原創大碟$ D0 Y2 q8 x$ w" Q" M; f1 N) f
我都十分期待! _3 m3 S1 N3 m5 {! ~
起碼唔會再有 OT 歌先forum.chungsherman.com) H' ]$ V1 u0 b+ H* L
同埋真係認真講句
$ z$ o0 {9 q" _3 p/ x1 u: R; A唔好再唱 OT 歌啦# R; ~6 N0 N) t. x' R' a
俾人插死
作者: 寶寶    時間: 2009-3-25 20:55

其實我覺得以Sherman黎講  D. w/ |4 t+ w# ]- @$ d9 E! m, |: L& V
快歌仲岩距style喇..
5 b4 B8 P' X% K同埋系美國學成歸來..就應該更加多D跳舞.Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇& A9 G) j! h' Y
. x8 a* l$ D( }/ g
不過Sher 既慢歌其實都幾好聽,幾舒服ge
作者: nganying    時間: 2009-3-25 21:58     標題: 回復 12S 的帖子

好認同你既講法 野百合真係好好聽囉
  ?  q/ E! g8 @& a$ T3 e: NSherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇把聲冇咁硬就真既 哈哈 castle真係有少少那個= ='', `! |6 X4 |, U7 ~  z" E" }$ C
我覺得如果有一首冠軍大熱歌Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇5 D5 p6 t8 J# c3 s; y
之後係頒獎禮度拎左獎 名氣可能有些少幫助
作者: nganying    時間: 2009-3-25 22:07     標題: 回復 13S 的帖子

嘩 我之前係youtube睇到有個Better in time既cantonese版 ' K5 D" b* a2 o, [. W8 W  b' _
我click左入去睇 見到勁多外國人狂插 話Leona唱得好得多 見到真係有少少唔知點
! J6 r& t( X! q" _; T& aOT唔係唔好既 睇下各方面既配合先整到一首好歌既
4 _6 x9 V4 w1 k, I% Fforum.chungsherman.com好似八十誡咁 我又覺得改得好好啊7 y, C9 k2 h0 [* Q! O/ Y
原創大碟超極期待!! 希望EEG會大力宣傳喇
作者: RULE    時間: 2009-3-26 11:40

引用:
原帖由 nganying 於 2009-3-25 21:58 發表
' S& q4 t* i* H3 l+ v  g# n好認同你既講法 野百合真係好好聽囉
5 ?, x& {! Z" X5 S把聲冇咁硬就真既 哈哈 castle真係有少少那個= ='', h$ l+ p5 h, j
我覺得如果有一首冠軍大熱歌9 u: W5 e% w, H; q
之後係頒獎禮度拎左獎 名氣可能有些少幫助
7 X6 @, [0 u" |5 a, Q係啊,,野百合真係幾多人鍾意噶``forum.chungsherman.com+ B5 o* P! i' G7 |+ o0 O
而且又係sher第一首係四台拿到好成績噶歌..* c, u8 y& q) m5 b
不過我都希望sher出翻D有水準d噶慢歌,Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇4 [1 `6 Y/ A, Z
如果係其它就真係算啊,,搵D好既作曲人好緊要,3 J/ {8 F8 B) ~# x) \
唔好再改編!!!!!!!

歡迎光臨 Sherman Forum 鍾舒漫國際歌迷論壇 (http://forum.chungsherman.com/) Powered by Discuz! 6.0.0