38 123
發新話題

[翻唱]椰頭 - 新天新地 (原唱 : 鄭希怡)

[翻唱]椰頭 - 新天新地 (原唱 : 鄭希怡)

又好耐無post歌啦....-.-""

本來想錄Love for real..
但係自問我既英文真係差到無人有..
所以就唱左中文版...
但係曲我都係用返Love for real個曲!哈!
因為我鐘意段英文rap!!=v=

其實我成日係到諗...
Sherman不如都唱返一次中文版啦..哈哈!!

今次..都唔知自己唱到似咩咁..-3-"

http://www.u-file.net/f-nuc8092

新天新地

作曲:鍾舒漫
填詞:王祖藍 /MC Jin
編曲:John Laudon
監製:John Laudon

末日戰爭的風氣吹遍於窄街
這炸彈哪可拆解 Let me cry! Ar∼
是自殺新聞一再逼我想到歪
這世間我不理解 Let me die! Ar∼
人愈變大愈不知好歹

看 世界在祟拜 得空虛彊界 被物質收買
原來仍是你 你卻未遺棄 污點都不記
長存只得你 新天與地

大地各家的首領早已分了派 總會驚你將我踩
想國家 比天空更廣大
但萬國中有萬民逼到走上街 首領仿似不理解 
有病態 通通都要拉 人愈富裕 卻愈腐敗

看 世界在祟拜 得空虛彊界 被物質收買
原來仍是你 你卻未遺棄 污點都不記 長存只得你
原來是你 你卻未遺棄 以愛造傳奇 說愛的真理 
祈求能讓我 去再度和你 創造傳奇 說愛的真理
原來仍是你 你卻未遺棄 污點都不記 長存只得你
原來仍是你 你卻未遺棄 新生一個 全新的我 新天與地

本帖最近評分記錄
  • a-yu ♥威望♥ +10 精品文章 2010-8-7 20:33

哇.. 你點整走sherman把聲架-_-?

唱方面其實幾好架..
不過再比d感情會好d..
錄戈陣d動作可以好誇張..
反正冇人睇倒...

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-7 19:05 發表
哇.. 你點整走sherman把聲架-_-?

唱方面其實幾好架..
不過再比d感情會好d..
反正冇人睇倒...
我用程式整架!!(好廢..)
其實我係cut左sherman唱個part既聲..
而唔cut Rap個part d聲~
整左出黎咪有段rap既聲而唔見左sher把聲囉~~=]

反正冇人睇倒...

我鐘意你呢句!!XD
下次要試下先!!哈哈

引用:
原帖由 椰頭 於 2010-8-7 19:07 發表

我用程式整架!!(好廢..)
其實我係cut左sherman唱個part既聲..
而唔cut Rap個part d聲~
整左出黎咪有段rap既聲而唔見左sher把聲囉~~=]

反正冇人睇倒...

我鐘意你呢句!!XD
下次 ...
我知.. haha
但係都好似癮癮約約聽倒shersher把聲..
不過比我之前用戈d好好多..
可唔可以教我..?

係啊.. 表情同動作都要誇張d..
錄出黎就會好聽好多..

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-7 19:33 發表

我知.. haha
但係都好似癮癮約約聽倒shersher把聲..
不過比我之前用戈d好好多..
可唔可以教我..?

係啊.. 表情同動作都要誇張d..
錄出黎就會好聽好多..
係啊..仲有Sherman把聲架!XD

我係用GoldWave錄歌既..
而cut人聲呢..就係你選左首歌先..
跟住禁 效果 > 立體聲 > 減少人聲
跟住會有個野彈左出黎~

會有兩條彩色既既野有得比你較..
唔洗理上面個條...
禁下面個條..較去-10

之後禁確定啦~~~
咁就會cut到而家個音樂架啦!!
我教得唔好...希望你明白我講緊咩啦!!XD

我部腦個聲卡壞左
聽唔到 <拼圖> 同呢首
Let me cry! Ar∼
2013年繼續全力支持鍾舒漫

引用:
原帖由 peg 於 2010-8-7 20:22 發表
我部腦個聲卡壞左
聽唔到  同呢首
下!!咁慘!!??@@"
即係上次首拼圖你都聽唔到...?-/\-

引用:
原帖由 椰頭 於 2010-8-7 19:45 發表

係啊..仲有Sherman把聲架!XD

我係用GoldWave錄歌既..
而cut人聲呢..就係你選左首歌先..
跟住禁 效果 > 立體聲 > 減少人聲
跟住會有個野彈左出黎~

會 ...
好好啊.. 唔該xD
我之前用戈個叫WavePad既程式..
但係就過左14試用期-___- 但係佢話係免費任用xD
唔該曬;
引用:
原帖由 peg 於 2010-8-7 20:22 發表
我部腦個聲卡壞左
聽唔到  同呢首
吓.. 淨係聽唔倒呢2首-_-???
點解既.............

回復 8S 的帖子

哈哈!!唔洗客氣!!=]
幫到你就得!!!=]

peg佢係講佢部電腦聽唔到聲..
而我上次錄左sd比佢聽既"拼圖"..
同埋今次呢首都聽唔到....-v-

引用:
原帖由 椰頭 於 2010-8-7 21:56 發表
哈哈!!唔洗客氣!!=]
幫到你就得!!!=]

peg佢係講佢部電腦聽唔到聲..
而我上次錄左sd比佢聽既"拼圖"..
同埋今次呢首都聽唔到....-v-
咁有冇得cut男女聲架..?

哦.. 原來係咁xD

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-7 22:04 發表

咁有冇得cut男女聲架..?

哦.. 原來係咁xD
我都唔知啊...
無算過........-3-""
不過有得cut都幾好玩喎!!XD

引用:
原帖由 椰頭 於 2010-8-7 22:09 發表