25 12
發新話題

各大流行榜 @ 14/08/2010

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-15 02:57 發表

但係sherman而家d歌好勵志咁架ma..
但又唔可以話係勵志歌..
總之唔係無謂情歌xD
童話國就變得唔係好啱key..
雖然我鍾意童話國..
但係我覺得佢好似拼圖咁拍個MV收係隻碟到算吧啦xDDDDDDDDDDDDDDD
所以8 ...
係啊 我都鐘意佢d歌係勵志歌 唔係情歌
不過好彩在唔係第1plug係拼圖 如果唔係仲哂
童話國都唔係無謂既情歌 所以我都幾鐘意
其實(信則有)真係好正! 次次聽完都開心番
但排舞排呢個會好怪--
買物提案個melody都好正 但現在示範我的高音得滯--

信則有同拼圖我好中意
不過3plug系最後機會
信則有會冒險D,拼圖會穩陣D
如果比我系碟揀3首去plug
1plug:信則有迷信則無
2plug:拼圖
3plug:一天的愛有幾多

引用:
原帖由 nganying 於 2010-8-15 03:33 發表

係啊 我都鐘意佢d歌係勵志歌 唔係情歌
不過好彩在唔係第1plug係拼圖 如果唔係仲哂
童話國都唔係無謂既情歌 所以我都幾鐘意
其實(信則有)真係好正! 次次聽完都開心番
但排舞排呢個會好怪--
買物提案個melo ...
但係信則有迷信則無melody好易入腦..
同埋sher話跳快歌呀ma........
童話我都鍾意..xDD
引用:
原帖由 K1M`;] 於 2010-8-15 11:02 發表
信則有同拼圖我好中意
不過3plug系最後機會
信則有會冒險D,拼圖會穩陣D
如果比我系碟揀3首去plug
1plug:信則有迷信則無
2plug:拼圖
3plug:一天的愛有幾多
1天的愛有幾多都係1首好歌xD 最起馬我好鍾意..
但係唔值plug...

[quote]原帖由 Tako 於 2010-8-15 14:58 發表

童話我都鍾意..xDD

都幾想睇下信則有迷信則無隻舞會係點

果日睇勁歌嚇死我!!仲而為落咗榜...點知無端端話第3位係童話國;由第10位升到第3位!!勁~

引用:
原帖由 nganying 於 2010-8-15 16:41 發表
[quote]原帖由 Tako 於 2010-8-15 14:58 發表
都幾想睇下信則有迷信則無隻舞會係點  
1定會係好funny既..feel....

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-15 14:58 發表

童話我都鍾意..xDD

1天的愛有幾多都係1首好歌xD 最起馬我好鍾意..
但係唔值plug...
咁3plug換童話國XD
其實我覺得呢首OK架,起碼好過80之後
更難得o既系吾洗擔心Live方面,上幾次80之後live真系嚇死
我都吾明80之後咁易唱但Live會搞到咁
但難度高過80之後o既童話國同拼圖反而Live又好正常
只不過做2plug o既話拼圖會更適合

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2010-8-16 13:57 發表

咁3plug換童話國XD
其實我覺得呢首OK架,起碼好過80之後
更難得o既系吾洗擔心Live方面,上幾次80之後live真系嚇死
我都吾明80之後咁易唱但Live會搞到咁
但難度高過80之後o既童話國同拼圖反而Live又好正常
只不過 ...
唔係w0.. 童話國d長音好多時sher都唔係好穩定架..
留心d聽會聽d... 1唔小心個key低左就會比人發現.. 印象差..
我覺得童話國好似難唱過80之後

引用:
原帖由 Tako 於 2010-8-17 02:13 發表

唔係w0.. 童話國d長音好多時sher都唔係好穩定架..
留心d聽會聽d... 1唔小心個key低左就會比人發現.. 印象差..
我覺得童話國好似難唱過80之後
童話國Live已經好過80之後好多
其實佢live一向都總會有D瑕疵
(例外:Best Time/紅磚/我的青春幽靈/從光,呢幾首系佢唱過o既Live中算最穩定)
所以佢唱到有CD版o既70%,我都可以接受架La
其實系給自己Live果陣,人地對佢印象已經差左

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2010-8-17 02:38 發表

童話國Live已經好過80之後好多
其實佢live一向都總會有D瑕疵
(例外:Best Time/紅磚/我的青春幽靈/從光,呢幾首系佢唱過o既Live中算最穩定)
所以佢唱到有CD版o既70%,我都可以接受架La
其實系給自己Live果陣,人地 ...
係.. 但係80之後偏快.. d人未必會聽得出..
會比童話國好少少囉.. 我覺得..
況且童話國詞唔好...

25 12
發新話題