18 12
發新話題

[翻唱]椰頭 - 給自己的信(原唱:鍾舒漫)

[翻唱]椰頭 - 給自己的信(原唱:鍾舒漫)

哈,,我又黎發瘋了,,=v=
今次居然係唱”給自己的信”,覺得自己真係傻左,
首歌真係好好聽!!所以就唱了,,
加上最近都好得閒!!XD
同埋up下呢個區既人氣!
不過自問,首歌我都唱得幾失敗,,
唱錯歌詞啦,,
跟住”一個一個已粉碎”個到,,
轉唔切Key,所以格硬升key唱,
自己聽返都覺得好恐怖!!
http://www.zshare.net/audio/6534650808824f8c/

大家聽下,評下,踩下啦,,=_=”

鍾舒漫 - 給自己的信

很相信能成就大愛   很相信能炫耀自己
很貪心   願天天很多美好的派對
寫封信來留住大志   寫封信來提示自己
寫得低   是心中很多似詩的細碎

懷疑我當天幾多歲   令我寫了一句不怕流淚
懷疑我永遠不會累   就來十行列明十個壯舉

讓我闖出新世界   交出真個性
假使想愛   必會找到親愛伴侶
突然十年便過去   方知歲月冷漠似~水
就算筆跡不會變   紙張不會皺
偏偏想笑   竟會得到灰暗情緒
默然從頭讀過去
一句一句太乾脆   一個一個已粉碎

祝福我能遊歷萬國   怎麼我還奴役自己
不甘心   在天天很多錯失的證據
這封信如明亮大鏡   這封信能明白自己
寫得低   但怎麼拋低理想的散去

懷疑我當天幾多歲   令我寫了一句不怕流淚
懷疑我永遠不會累   就來十行列明十個壯舉

就算筆跡不會變   紙張不會皺
偏偏想笑   竟會得到灰暗情緒
默然從頭讀過去   一句一句太乾脆

就算紙張不會皺   甚麼都生鏽
偏偏想笑   只會得到灰暗情緒
默然從頭讀過去
一句一句太乾脆   一個一個已粉碎

很相信能成就大愛   很相信能炫耀自己
很貪心   願天天很多美好的派對
本帖最近評分記錄
  • a-yu ♥威望♥ +8 精品文章 2009-9-13 15:09

都5錯la
你有冇降到key?!
搞到我都好想唱返次

支持wor~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
☆I♥Sherman★

感覺幾好喎 XD

我想問你個 bmusic 有冇降 key 架 !?
音準方面加強一下
加油
2013年繼續全力支持鍾舒漫

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2009-9-10 18:30 發表
都5錯la
你有冇降到key?!
搞到我都好想唱返次
多謝呀~
音樂無呀,,但係把聲有升到少少~
搞到好怪,,,
唱呀!!放上黎聽下!!
引用:
原帖由 R.Ng 於 2009-9-10 18:31 發表
支持wor~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
多謝你呀!!!!
引用:
原帖由 peg 於 2009-9-10 18:32 發表
感覺幾好喎 XD

我想問你個 bmusic 有冇降 key 架 !?
音準方面加強一下
加油
多謝呀!!peg!!><""
music無升到,,,
嗯!我會再試下!再努力!

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2009-9-10 18:30 發表
都5錯la
你有冇降到key?!
搞到我都好想唱返次
哈哈  我同你都想知道呢個問題 XD
下次到你啦 Kim
2013年繼續全力支持鍾舒漫

引用:
原帖由 peg 於 2009-9-10 18:32 發表

哈哈  我同你都想知道呢個問題 XD
下次到你啦 Kim
隻歌cut 5到人聲o既

我同個女仔fd 都唱過專一有罪
覺得 mama ... 吾係 你!
你幾好 !  加 油

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2009-9-10 18:43 發表

隻歌cut 5到人聲o既
我用"full"版,,
唔係用Moov,,Moov cut唔到嫁,,,
引用:
原帖由 rickyka 於 2009-9-10 18:45 發表
我同個女仔fd 都唱過專一有罪
覺得 mama ... 吾係 你!
你幾好 !  加 油
哈哈!!多謝先,,
我想聽下你地唱專一有罪,,,=v=

引用:
原帖由 椰頭 於 2009-9-10 18:49 發表

我用"full"版,,
唔係用Moov,,Moov cut唔到嫁,,,
好 而家就開工

引用:
原帖由 K1M`;] 於 2009-9-10 18:53 發表

好 而家就開工
好!!等你!!

一定撐你

引用:
原帖由 ShermanJoyce=] 於 2009-9-10 20:33 發表
一定撐你
多謝!!!=]

好好好
比個GOOD你吖~!!!  

不錯  唔知點解我成日都覺得你把聲好似綿羊仔 好得意

18 12
發新話題